CASE PE STRUCTURĂ METALICĂ

Construirea de case pe structură metalică reprezintă cea mai nouă și inovativă soluție care există pe piață în materie de construcții.

Beneficiile unei case pe structură metalică

Structura metalică este cea mai optimă variantă pentru construirea unei case datorită numeroaselor avantaje în comparație cu cele pe structură clasică sau lemn. 

Timp redus de execuție

Utilizarea structurii metalice din oțel zincat ambutisat la rece, ne oferă posibilitatea de a vă ridica casa mult visată în numai 3 luni.

Suprafață mărită

Prin alegerea unei case pe structură metalică veți obține o suprafață utilă cu 20% mai mare decât cea a caselor construite pe structura clasică.

Costuri reduse

Costul pe metru pătrat este mai mic decât al unei case din cărămidă, iar raportul calitate – preț este mult superior.

Design plăcut

Deși poate e greu de crezut, o casă pe structură metalică poate avea orice formă și design pe care și le-ai putea dori.

Rezistență seismică

Datorită elasticității structurii, o astfel de casă dobândește o rezistență seismică de până la 9 grade pe scara Richter.

Rezistență la foc

Materialele utilizate beneficiază de proprietăți ce contribuie la o rezistență mărită în caz de incendiu.

Confort termic

Proprietățile termice ale materialelor permite ca temperatura în interior să fie optimă indiferent de anotimp.

Izolare fonică

Atât temperatura cât și gălăgia rămân izolate pentru a te bucura din plin de momentele de relaxare.

Grijă față de mediu

Casele pe structură metalică sunt grijulii față de mediul înconjurător și au o rezistență îndelungată în timp.

case pe structură metalică

Proiectarea de case pe structură metalică

Proiectele caselor pe structură metalică diferă puțin de cele pe clasice, iar dacă ai deja un plan al casei, acesta se poate transforma cu ușurință într-unul specific caselor pe structură metalică.

Materialele de construcții

Pentru casele pe structură metalică poți să uiți de cărămidă. Aceasta nu este doar un material costisitor ci și un izolator termic fără efect. Toate casele pe structură metalică sunt construite pe baza unei structuri clare pe care am prezentat-o și noi puțin mai jos.

Costurile unei case pe structură metalică

Costurile sunt mai mici decât în cazul celor pe structură clasică, în funcție de materialele folosite și dotările incluse, prețul pornește de la 350 euro/ mp.

CONSTRUIEȘTE-ȚI CASA ALĂTURI DE NOI!

Dacă îți dorești să te bucuri din plin de beneficiile unei case pe structură metalică, nu ezita să ne contactezi!

Fundație și structură

În primul rând turnăm o fundație din beton continuă de 140 cm, după care montăm structura metalică. Aceasta este realizată din otel zincat 275 g/mp ambutisat la rece având clasă de reacție la foc A1, iar  datorită eficinetizării grosimii materialul nu se va dilata sau contracta.

Pereții vor fi umpluți cu plăci semi rigide de vată bazaltică cu o grosime de 100 mm. Principalul avantaj al vatei bazaltice este izolarea termică deosebită având un coeficient termic esrte λ=0,036. Aceasta oferă siguranță la incendiu datorită incombustibilității, atenuează zgomotul datorită coeficientului absorbant ridicat și nu în ultimul rând este un material netoxic. În exterior vom placa peretele cu OSB triplu stratificat având o grosime de 12 mm, cu rol de rigidizare. Acesta, pe lângă remarcabila rezistență la încovoiere și forfecare are și o foarte bună stabilitate dimensională în condiții de umiditate. Coeficientul termic al OSB-ului utilizat de Petrovo -Cherry Construcții este λ=0,13 (w/mK).

închidere casă pe structură metalică
perete interior

Pereții interiori

Peste plăcile de OSB vom monta Polistiren Expandat cu o grosime de 100 mm și cu un coeficient termic λ=0,039 (w/mK). Peste acesta se vor aplica 2 straturi de adeziv pentru armare cu clasa de reacție la foc A1, plasă de fibra de sticlă cu o densitate de sticlă 145 g/mp ce va îmbunătăți rezistența mecanică, iar la final tencuiala decorativă structurată bazată pe tehnologia Micropor care permite transferul vaporilor de apă din interior  și împiedică pătrunderea particulelor de apă din exterior. Această tehnologie nu va permite formarea condensului, mucegaiului și al infiltraților.

În ceea ce privește placarea la interior vom prinde o folie antivapor peste care vom pune plăci de RIGIPS RBI și RF cu o grosime de 12,5 mm, prima având rol de fixare, iar cea de-a doua pentru finisaj. Plăcile RBI din gips carton se utilizează pentru locurile cu o umiditate mai ridicată, în timp ce plăcile RF au o rezistență mărită la foc, ambele fiind realizate din ipsos și un carton special deosebit de rezistent.

Planșeu

Planșeul dintre nivele se va realiza din grinzi metalice contra-vântuire care vor fi umplute cu vată bazaltică de 100 mm cu rol de izolație termică și fonică, peste care se va monta tabla cutată de 0,4 mm și o folie  cu rol de barieră pentru vapori.Ulterior vom turna o șapă din nisip și ciment armată cu plasă sudat, iar după aceea vom monta parchetul peste folia de protecție. Tavanul va fi realizat din plăci de rigips cu o grosime de 12,5 mm.

 

închidere acoperiș casă structură metalică

Acoperiș

Acoperișul casei tale va fi bine izolat și echipat complet cu sistemul pluvial recomandat de către producător. Vei putea alege atât materialul cât și culoarea țiglei pentru un aspect cât mai plăcut. Recomandăm țigla metalică obținută din oțel galvanizat care are în același timp reacție la foc A1 și un aspect plăcut

Putem concepe, la cerea ta, acoperișul în așa fel încât să beneficiezi de un pod cu un spațiu rezonabil pentru depozitare. Astfel vei câștiga și mai mult spațiu pentru a te bucura de locuința ta.